X
Etusivu Kaikki julkaisut / Markkinointitutkimuksen opas

Markkinointitutkimuksen opas

13,80 €
Hinnan tarkenne 1 kk

Julkaisija eRope Tuotenumero 1025

Markkinointitutkimuksen oppaassa käsitellään aihetta markkinointitutkimuksen käyttäjän näkökulmasta. Tavoitteena on antaa markkinointitutkimuksen käytännön tekemistä hyödyntäviä toimintaohjeita, joiden kautta tutkimukset saadaan parhaalla tavalla yrityksen markkinointia hyödyttävää tietoa.

Markkinointitutkimuksen hyödyntämisalueita on lukuisia. Tutkimuksia voidaan käyttää kerta- tai erillisongelman selvittämiseen tai tehdä jatkuvaa systemaattista seurantaohjelmaa, jostakin seurattavasta osa-alueesta kuten asiakastyytyväisyys tai yrityksen imago. Opas ei käsittele erilaisia tutkimusalueita sen mukaisesti, mitä asiaa tutkitaan. Sen sijaan teoksessa käydään läpi tutkimuksen tekemisen perustat, kuten mm. tutkimusongelman yksilöintiotannan suorittaminen, tiedonkeruumenetelmän valinta, kysymysten muotoilu, ja tiedon käsittely. Oppaan sovelluksen kautta tutkimuksen tekijällä on mahdollista tehdä, teettää tai ostaa tutkimuslaitokselta sellainen tutkimus joka on hyödynnettävissä siihen ongelmaan, mitä on haluttu selvittää.

Koska tutkimustoiminnassa on omat erikoisosaamisalueensa, niin niitä ei voi edellyttää hallittavan muutoin kuin heidän, jotka tutkimustoimintaa ammatikseen ja työkseen tekevät. Tämän oppaan avulla markkinointitutkimuksia hyödyntävä saa välineet markkinointitutkimusten toimivaan ja tulokselliseen toteuttamiseen.

Siirry eRope –kirjalataamoon

Markkinointitutkimuksen opas